• 40ste Tabakstocht te Wervik (25/09)

  40ste Tabakstocht te Wervik (25/09)

  Geschreven door Beheerder op 27-08-2016

  Unieke zwerftocht door het land van de korenakkers, met rustige en afwisselende omloop door het domein De Balokken, de Leievallei, een stukje Henegouwen en ook even de Franse grens over. Gratis bezoek aan het Tabaksmuseum.

 • Bloedhete start 44ste Vierdaagse van de IJzer

  Bloedhete start 44ste Vierdaagse van de IJzer

  Geschreven door Beheerder op 23-08-2016

  Onze KMI weervrouw en weerman hadden het voorspeld. Het zou warm worden, heel warm, heet. En dit voor de volledige duur van dit groot wandelevenement, georganiseerd door Defensie en een geheel van andere organisaties en gesteund de verschillende gemeenten . De wandelfanaten waren dus gewaarschuwd. Drinken, veel drinken, maar liefst zo weinig mogelijk alcohol tijdens de tocht. Bescherm lijf en leden tegen de zon met zonnecrème, draag een hoofddeksel van welke aard ook. Doe het misschien iets rustiger aan dan anders. Je hebt ruim de tijd om de aankomst te bereiken, gelijk welke afstand je ook doet.  Ik rijd naar de start vanuit mijn woonplaats gezien ik niet alle dagen ga en ik geen “campeur” ben.

 • 8ste Bamiswandeltocht te Heist-op-den-Berg (21/09)

  8ste Bamiswandeltocht te Heist-op-den-Berg (21/09)

  Geschreven door Beheerder op 21-08-2016

  Het vertrek van de 8ste Bamiswandeltocht is in het Sint-Lambertusinstituut boven op de berg. Het parcoursteam stippelde 10 afstanden uit. Op vertoon van je startkaart heb je gratis toegang tot de watertoren (uitzicht tot aan het Atomium) en 3 museums (heemkundig, trein- en radio). Die vind je op het einde van je wandeling op een boogscheut van de startzaal.

 • Prachtige Moereveldtocht in Torhout

  Prachtige Moereveldtocht in Torhout

  Geschreven door Beheerder op 20-08-2016

  Een tocht in een tocht ! Inderdaad. Terwijl de meeste wandelaars op de 100 km door Vlaamse Velden nog moeten binnenlopen schrijf ik mij, samen met mijn oudste telg en haar viervoeter Luca, in voor de Moereveldtocht. De start ligt op Campus Houtland en onze gastheer is VZW De Nacht, de wandelorganisatie die wel genoeg knowhow en ervaring heeft om een goeie 100 km tocht te organiseren. Bij onze inschrijving klinkt nu en dan de traditionele bel die de aankomst meldt van een 100km-wandelaar. Als ik mij niet vergis waren er 313 voor deze editie ingeschreven en mochten zij al bij al genieten van een droge nacht(’t is van horen zeggen hoor…).

 • Stropkestocht vanuit Sint-Denijs-Westrem

  Stropkestocht vanuit Sint-Denijs-Westrem

  Geschreven door Beheerder op 18-08-2016

  Het is voor mij en mijn lieve echtgenote een heuglijke dag. Niet alleen omdat het zonnetje schijnt en het heerlijk wandelweer is, maar vandaag gaan we  voor de eerste keer met onze kleinzoon naar een officiële wandeling van Wandelsport Vlaanderen. Glimmende nieuwe wandelschoenen, met de broodjes  salami gekoeld in de rugzak en met een trendy strooien hoed. Kortom de nieuwe look van de wandelaar van de toekomst. En moed, veel moed

 • Startplaatswijziging Klaverbladtocht - 8/10/2016

  Startplaatswijziging Klaverbladtocht - 8/10/2016

  Geschreven door Beheerder op 17-08-2016

  Opgelet! Startplaatswijziging bij de Klaverbladtocht van Levenslijn Team Damme. Nieuwe startplaats: Zaal de Dreve- De Dreve 7, 8340 Moerkerke. Afstanden: 5-10-12-17-20 km. Parcours volledig vernieuwd.

 • Marche de LoësbruckTurpange annuléé - 25/09/2016

  Marche de LoësbruckTurpange annuléé - 25/09/2016

  Geschreven door Beheerder op 17-08-2016

  Marche de Loësbruck Turpange de Marcheurs de Turpange à 25/09/2016 est annuléé. Opgelet tocht geannuleerd op 25/09/2016 van de Marcheurs De Turpange. (LUX031)

 • 45e Internationale 15-augustustochten - Fruittocht

  45e Internationale 15-augustustochten - Fruittocht

  Geschreven door Beheerder op 15-08-2016

  Onze-Lieve-Vrouw Hemelvaart, Halfoogst, Moederdag in het Antwerpse en natuurlijk wandelen op deze 15°Augustus in het groene Beernem. Al is het internationale karakter een beetje verdwenen met slechts 1 buitenlandse club die vertegenwoordigd is volgens de officiële uitslag. Maar dit neemt niet weg dat het een mooi evenement blijft waarop heel wat wandelaars afkomen.

 • Ronde van Vlaanderen voor wandelaars

  Ronde van Vlaanderen voor wandelaars

  Geschreven door Beheerder op 14-08-2016

  Oudenaarde “de parel van de Vlaamse Ardennen”, op de grens tussen het glooiend landschap en het Vlaamse vlakke land. De Schelde speelt scheidsrechter tussen beide landschappen. Prachtige vergezichten met bulten en heuvels gekend van de Ronde van Vlaanderen. Prachtig ongeschonden natuurschoon doen menig wandelliefhebber watertanden. Het weer ziet er zeer goed uit om een mooie wandeling te maken, ik kan mijn vrouw ervan overtuigen om het parcours van 21,9 km te wandelen. Het belooft een mooie wandeling te worden dus zeker een goede keuze achteraf gezien.

 • Een Zomerse stormvogeltocht rond Oostende

  Een Zomerse stormvogeltocht rond Oostende

  Geschreven door Beheerder op 14-08-2016

  We gingen vandaag wandelen dichtbij huis, in de Koningin der Badsteden : Oostende. Een mooie gezellige stad gelegen aan de Noordzee, in West-Vlaanderen. Wandelclub “ De Keignaerttrippers Oostende” hield zijn 1ste Stormvogeltocht. Een overname van de vroegere wandelclub de Stormvogels in Oostende. Deze zijn in 2014 spijtig genoeg gestopt. Vele ex-leden van deze ex-wandelclub, waren hier vandaag aanwezig. Een eerbetoon van de Keignaerttrippers.

 • Harmonietocht te Zillebeke

  Harmonietocht te Zillebeke

  Geschreven door Beheerder op 14-08-2016

  We melden ons aan bij wandelclub 'Nooit moe Boezinge' in Zillebeke een deelgemeente van Ieper voor hun jaarlijkse Harmonietocht. We starten in het ontmoetingscentrum het Riet waar ik gekozen heb voor de grootste afstand en krijgen het gezelschap van de stappers van 4km om te wandelen rond de Zillebekevijver (met een passage door het vredesbos), een toeristische trekpleister niet alleen voor wandelaars maar ook voor fietsers en hengelaars die vandaag hopen dat ze veel vis kunnen ophalen uit het 28ha grote vijver.

 • Door het Toscane van Vlaanderen

  Door het Toscane van Vlaanderen

  Geschreven door Beheerder op 14-08-2016

  En daar trekt uit de nevel op de klaarte van de dageraad met in zijn schoot geborgen ….een Lennikse zotte morgen. Wij gaan wandelen in onze favoriete wandelstreek, het Pajottenland bij de Lennikse Windheren. Heel vroeg met kleine oogjes aan de start in de school Het Rakkertje in Sint-Kwintens Lennik maar al geklopt door enkele “ die hard “ en met reden want er wachten eventjes 6 lussen goed voor een dikke 41 km. In de koelte van de morgen op weg voor

 • 19e Dwars door de Trompe

  19e Dwars door de Trompe

  Geschreven door Beheerder op 13-08-2016

  De zon vergezelt me vandaag naar Sint-Lodewijk Deerlijk, in de streek bekend als Sellewie. Wandelclub de Trompe organiseert er voor de 19° maal hun wandeltocht startend vanuit de feesttent. Bij mijn aankomst blijkt dat ook dit jaar weer een grote opkomst mag verwacht. De 1462 wandelaars van verleden jaar zouden wel eens overklast kunnen worden. De inschrijving verloopt vlot en ik val ook al onmiddellijk in de prijzen. Om de 20 inschrijvingen is er namelijk een fles lekkere Moezelwijn voorzien en uw nederige penneridder heeft  voor één maal geluk. 5 afstanden in aanbod, variërend tussen de 6 en de 30 km, waar ik de 15 km uitpik.

 • Door de heidegebieden van Molenheide en de Teut

  Door de heidegebieden van Molenheide en de Teut

  Geschreven door Beheerder op 13-08-2016

  Wanneer de heide op haar mooist is en Limburg paars kleurt trekken wij steeds naar onze groene provincie en dit gaan wij vandaag doen op de Heidetocht bij OK 50 Zonhoven. Even zoeken naar  de start want het ruime en gezellige Gemeenschapscentrum Tentakel bevindt zich in het gehucht Termolen. Afstanden gaan van 4 tot 24 km. en deze laatste gaan wij wandelen.

 • Met de Postiljon langs de Kalkense Meersen

  Met de Postiljon langs de Kalkense Meersen

  Geschreven door Beheerder op 13-08-2016

  Zaterdag ll waren we te gast in Kalken voor deelname aan de Kalkense Meertocht. Postiljon Merelbeke neemt dan voor een dag de zaal Scala in voor een heerlijke wandeling langsheen het natuurdomein van de Kalkense Meersen. Door wegenwerken moesten we een omleiding volgen van meer dan 10 km om de zaal te bereiken.

 • 13e Brugse midweektocht in Assebroek

  13e Brugse midweektocht in Assebroek

  Geschreven door Beheerder op 11-08-2016

  Het regent oude wijven wanneer ik Knokke buiten rij richting Assebroek. Onverwacht eigenlijk want het was niet de bedoeling vandaag op reportage te gaan. Maar kom: of ik nu aan zee in de regen rondloop of in het Brugse, ik zie geen verschil, behalve natuurlijk dat er in Brugge een Zand is en in Knokke een strand met aanpalende zee. Wat ik ondertussen ook heb ervaren is dat vanuit Knokke in Assebroek geraken ook geen evidentie is en dit wegens grote wegenwerken. Maar kom we zijn er geraakt. Onze gastheren zijn de Brugse Globetrotters die ons ons welkom heten in O.C.Sparrenhof.

 • 29e Heuvelland 4daagse Vilt-Valkenburg

  29e Heuvelland 4daagse Vilt-Valkenburg

  Geschreven door Beheerder op 11-08-2016

  Het Nederlands Limburgse Heuvelland is uitgeroepen tot 5-sterrenlandschap. Ingebed tussen België en Duitsland doet het landschap buitenlands aan en roept al snel een vakantiegevoel op. Deze mooie omgeving geeft de parcoursbouwers elk jaar de inspiratie om weer mooie routes uit te zetten. Door de ruime keuze in wandelafstanden en de vrije keuze in het aantal kilometers per dag, is de Heuveland4daagse toegankelijk voor een breed publiek.

 • Klompentocht te Hoeselt (11/09)

  Klompentocht te Hoeselt (11/09)

  Geschreven door Beheerder op 11-08-2016

  Alhoewel Hoeselt midden de Haspengouwse fruitstreek ligt, zet fruit niet alléén de hoofdtoon in het parcours van onze Klompentocht. We wandelen wel door en langs plantages, waar de septemberpluk nog aan de gang is, maar we willen toch vooral het zacht glooiend landschap met zijn brede velden en boskanten en een paar merkwaardige plaatsen in “de picture” zetten.
   
   
 • Genietbare midweekwandeling op de grens van Haspengouw en het Kempisch Plateau

  Genietbare midweekwandeling op de grens van Haspengouw en het Kempisch Plateau

  Geschreven door Beheerder op 10-08-2016

  Voor onze midweekwandeling slechts één keus , de Oogsttocht van de Sparrentrippers Lanaken vertrekkend vanuit O.C. De Helle in deelgemeente Kesselt. Met het openbaar vervoer is het een hele trip maar de wandeling zal dan ook de moeite waard blijken. De tocht bestaat uit 2 grotere lussen van 10 en 7 km. en een kortere van 4 km.

 • Bijkomende organisatie

  Bijkomende organisatie "Kapitein Fremaulttocht"

  Geschreven door Beheerder op 09-08-2016

  Wandelclub IPA België organiseert op zaterdag 8 oktober as. een bijkomende wandeling vanuit Nazareth. 

  De wandelvereniging nodigt bij deze alle wandelaars uit ter gelegenheid van de Kapitein Fremaut wandeling.  Parcours grotendeels in natuurlandschap. Onderweg maak je kennis met talrijke historische aandachtpunten als herdenking aan de gevechten die op het gehucht Edemolen plaatsvonden in oktober 1914.

  Inschrijven kan vanuit CC De Brouwerij , Stationsstraat 3B te 9810 Nazareth tussen 8.00 en 15.00u  Keuze uit 6-12 of 20km.

  Meer info is te bekomen nabij Dhr. Eric Gautier via gsm 0478/24.68.29 of via mail eric.gautier@telenet.be 

Toon   
Pagina 1 van 147

ONZE
PARTNERS

Webdesign by digicreate